Conținut - Reguli Generale

Aceste reguli de adăugare a conținulului se pot schimba fără notificare, periodic la discreţia noastră. Vă rugăm să le citiți cu atenţie şi ne rezervăm dreptul de a elimina reviews şi orice tip de conţinut, șterge sau bloca anumite listări şi interzicerea anumitor conturi.

Reguli de baza

 • Asigură-te ca review-ul tău este adăugat la produsul/serviciu corect. Dacă review-ul este despre o companie/serviciu, scrie despre afacere și nu despre produsele achiziționate.
 • Adaugă informații clare si precise, detaliate și obiective.
 • Scrie clar, fară greșeli gramaticale
 • Nu utiliza stiluri de scriere "excesiv de pozitive" sau " texte de marketing"
 • Nu adauga comentarii repetitive, ce nu adaugă nici o valoare discuției
 • Nu adăuga date cu caracter personal, precum nume, numere de telefon sau adrese de email
 • Nu abuza, ataca sau amenința pe nimeni
 • Nu înjura
 • Nu folosi excesiv majuscule

Conţinut irelevant

Dacă scrii o recenzie pentru o afacere, adaugă detalii despre experiența ta cu compania respectivă si nu despre produsul achiziționat. În unele cazuri e posibil să nu acceptăm clienţi dacă considerăm că cea/cele mai important/e carcateristici ale serviciului sau produsului nu au fost utilizate.

Comentariile şi răspunsurile trebuie să fie informative şi la subiect.


Recenzii excesiv de pozitive sau marketing

Nu scrieți reviews excesiv de pozitive sau în scop vădit de marketing. Echipa noastră decide dacă recenzia adăugată este cosiderată conținut de marketing sau este "excesiv de pozitivă".


Atacuri Personale

Nu posta atacuri personale, ameninţări şi insulte directe către alte persoane. Nu răspunde la atacuri personale într-un mod similar, riscați sa aveti contul suspendat, în schimb raportati conţinutul sau membrul folosind opțiunile din site.


Detalii personale

Nu posta detalii personale, precum nume si prenume, numere de telefon, adresa sau adresa email. Aceste reguli se aplică indiferent de tipul recenziei (pozitive sau negative), sau dacă sunt detaliile tale. Nu publicati date de contact dacă acestea nu sunt accesibile public.


Rasism si defăimare

Nu posta conținut ce conține defăimare la adresa rasei, culturii, convingerii, condiției fizice si mentale, sex, religie, vârstă, etc.


Înjurături

Nu înjurați! Indiferent de forma de exprimare, dacă sensul este evident, ne rezervăm dreptul să nu publicăm conținutul. Cuvinte precum "rahat", "la naiba", etc. nu sunt considerate înjurături, dar noi încurajăm o exprimare clară și elegantă, pentru că aceasta adaugă valoare opiniei tale.


Publicitate

Nu încerca sa-ți faci publicitate în reviews, comentarii, răspunsuri, etc. Asta înseamnă publicitate virala, link-uri, promoții, etc. Recomandările de produse sunt acceptate în funcție de context.

Echipa noastră decide dacă conținutul este acceptabil sau nu, în majoritatea cazurilor.


Link-uri externe

Nu posta link-uri externe care sunt irelevante sau către site-uri ofensatoare.


Posturi Multiple

Este inutil să încărcați recenzio.net, cu comentarii multiple, întrebări sau răspunsuri care nu oferă valoare discuției. Ne rezervăm dreptul să eliminăm astfel de conținut si după caz, sa vă interzicem accesul.


Conturi Multiple

Nu creați conturi multiple. Actualizați adresa de e-mail în setările contului. În cazul în care nu vă puteți autentifica, folosiți opțiunea de resetare parolă.


Defăimarea

Defăimarea este publicarea de informații false despre un individ, care cauzează deterioarea reputației acestuia.

Considerând faptul că review-ul tau este o expresie de opinie (mai degrabă decât o declarație de fapt) și este opinia ta sinceră în momentul în care ai trimis review-ul tau către Recenzio.net, sunteți protejați de lege si nu trebuie sa vă simțiți amenințat legal de către nimeni pentru a elimina review-ul. Pentru a vă asigura această protecție, este important să considerați următoarele aspecte când adăugati o recenzie:

 • Poate fi identificată o persoană? Dacă tu nu ai oferit numele exact al unei persoane, asta nu înseamna ca nu pote fi identificată.
 • Comentariul tău conține fapte concrete? Recenzia ta este o opinie personală, dar este necesar să dovedească că este bazată pe fapte reale.
 • Poți demonstra pretențiile tale? Dacă pretinzi că afirmațiile tale sunt adevarate, trebuie să poți furniza dovezi care sa-ți susțină afirmațiile.
Dacă considerați ca ati fost defăimat
 • Trebuie să raportați conținutul (recenzie, comentariu, etc) folosind iconița din dreptul postului.
 • Companiile pot posta răpunsuri oficiale (brand management).
 • Va rugam să citiți si Politica Legală

Verificare review și cereri de informații suplimentare

Echipa noastră poate verifica periodic recenziile adăugate, pentru a se asigura că sunt postate corespunzator și respectă regulile site-ului. Ca parte a acestor verificări, o parte dintre membrii va trebui să furnizeze informații suplimentare pentru a putea verifica daca au achiziționat respectivul produs sau sunt un client al serviciului pentru care au adăugat un review. Aceste informații sunt confidentiale!

Dacă în urma acestor verificări, nu obținem documente justificative din partea membrilor, ne rezervăm dreptul de a elimina conținutul lor de pe site. Datorită acestei proceduri, poate părea că anumite reviews sunt eliminate în masă.


Politica legală

Considerăm și verificăm cerințele rezonabile și politicoase cu privire la eliminarea anumitor parți de conținut. Dacă considerați ca un review sau alte tipuri de conținut încalcă regulile noastre generale, vă rugăm să raportați acest conținut folosind opțiunea din pagina (icon steag). Va rugăm să specificați cât mai detaliat și să ne furnizați orice dovezi considerați necesare, pentru a înțelege cât mai exact probleme generate de acel conținut.

Facem tot posibilul să răspundem la fiecare dintre rapoarte, dar indiferent daca primiți răspuns sau nu, cu siguranță o să verificăm toate rapoartele primite.

Amenințări

Nu acceptăm nici un fel de amenințare trimisă catre recenzio.ro sau angajații site-ului și ne rezervăm dreptul de acționa în consecință. În cazul unei amenințari putem intreprinde acțiuni precum:

 • Introducerea unui anunț mare cu amenințarea primită în anumite pagini ale site-ului.
 • Eliminarea accesului la contul de Brand Manager
 • Blocarea accesului la site și a oricăror postări viitoare
 • Publicarea amenințărilor și corespondenței în pagina afacerii dumneavoastră

Review-uri pozitive false

În cazul în care este evident pentru Recenzio.ro că o afacere adaugă reviews pozitive false pentru pagina lor, ne rezervăm dreptul de a opta pentru următoarele acțiuni:

 • Plasarea unui anunț pentru informarea de reviews false
 • Eliminarea accesului la contul de Brand Manager
 • Blocarea accesului la site și a oricăror postări viitoare
Deținem diverse instrumente și proceduri pentru identificarea recenziilor false și ne rezervăm dreptul de a penaliza orice companie ce încearcă să manipuleze sistemul de rating.

Review-uri negative false

Dacă considerați ca un review negativ este fals sau reprezintă un atac personal către unul dintre angajații companiei sau a proprietarului, vă rugăm sa raportați acest review folosing opțiunea din pagina respectivă. Vă rugam să ne oferiți cât mai multe dovezi în acest sens.

Nu acceptăm nici un tip de comentarii negative din partea concurenței adăugate pentru un produs sau serviciu. În cazul în care identificăm astfel de practici interzise, ne rezervăm dreptul de a opta pentru următoarele acțiuni:

 • Plasarea unui anunț pentru informarea de reviews false
 • Eliminarea accesului la contul de Brand Manager
 • Blocarea accesului la site și a oricăror postări viitoare

Stimulare reviews

Orice tip de stimulent oferit în schimbul unui review pentru o companie (produse sau servicii) sunt acceptate dacă:

 • Stimulentele sunt oferite în mod egal, indiferent de tipul de review adăugat (pozitiv, critic, negativ, etc.)
 • Utilizatorii sunt informați în mod clar că stimulentul este oferit indiferent de tipul de review (pozitiv sau negativ).